lauantai 15. kesäkuuta 2019

Halloweeni- ruokia

Tässä teille pieniä herkkuja tulevaan halloweeniin tai muuten vaan nautittavaksi. Nämä omat reseptini olen jo aikaisemmin julkaisut kotisivuillani, mutta päätin ne myös laittaa tänne, jotta on sitten helpompi lisäillä reseptejä. Reseptit on tehty 1990 luvulla ja hyvikisi havaittu.






Halloween kakku
10-12 henkilölle

500g voita
6dl sokeria
5 tl vaniljasokeria
8 munaa
9dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 appelsiinin ja 2 sitruunan raastettu kuori (luomu)

kuorrute: 
200g maustamatonta tuorejuutoa
2tl vaniliasokeria
50g pehmeää voita
500g tomusokeria

koristeet: 
keltaisia-, punaisia karkkeja ja runsaasti Smarties-rakeita

Valmistus:
Vaahdota voi, sokeri ja vanilijasokeri. Lisää munat iksi kerrallan hyvin vatkaten. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele raastettu sitruunakuori ja appelsiinin kuori taikinaan. Kaada taikina kahteen voideltuun pyöreäänkakkumuottiin jossa reikä keskellä. Paista 175 asteessa 45 min. 
tällävälin sekoita kuorrute tasaiseksi kriimiksi, ja sen voi värjätä oransiksi elintarvikevärillä jos haluaa. 
anna kakkupohjien jähtyä, ennen kuin pinnoitat sen ja koristelet. 

tarjoilu:
Leikka kakkujen yläpinnat tasaiseksi kostuta haluamallasi kostukkeella, mutta voi jättää kostuttamattakin. Aseta kakut yhteen leikkauspuolet vastakkain. Päälystä kakku oransilla kriimillä (jos olet sen värjänny) Koristele kurpitsanpään näköiseksi, Smarties-rakeilla ja kaada loput kakun päälle.

Karkki vai kepponen !





Hirviöpalat

ainekset 10-12 kpl

1pkt voitaikinalevyjä tai tee itse voitaikina. (laitan taikinan ohjeen myöemmin)
Omenasosetta
25g sulatettua voita
2tl kanelia
2rkl sokeria

Koristeeksi;
Smarties-rakeita , vihreetä marsipaania, 

Valmistus:
Voitaiknalevyt sulatetaan jos on kaupan, levyt kaulitaan puolta ohuimiksi. Ne leikataan ympyröiski ja neliöiksi. Taikinapalat pannaan leivinpaperin päälle pellille ja pistellään harukalla riekiä. Voitaikina voidellan voisulalla ja ripotellaan päälle kanelisokeri seuosta. Paistetaan 200 asteessa 10 min tai kunnes ovat kauniin vaalean ruskeita.  Jos taikina nousee koholle, sen voi painella sormin/lusikalla alas lämpöisenä. 

Tarjoilu:
Paistetut palat jäähdytetään ja päälle levitetään omenasosetta. Voitaikinaneliöt ja pyrylöt koristellaan Smarties rakeilla ja vihreästä marsipaanista tehdyillä korvilla/sarvilla.




Hämähäkkimuffinssit

Ainekste: 10 - 12 kpl

125g voita
2dl sokeria 
2 munaa
1tl vaniliasokeria
41/2 dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaota
11/2 dl maitoa
n.100g smartie-rakeita

koristeeksi: 
Smartie-rakeita, 250g tomusokeria, kaakaota, vettä, lakritsinauhaa

Valmistus:
Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan. Siivilöi jauhot, kaako, vanilijasokeri, leivinjauhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja smarti-rakeet taikinaan sekoita. Jaa taikina pienii foliovuokiin noin 2/3 vuokaa kohden. Paista uunissa 200 asteessa 15 min.

tarjoilu:
Tee paksu seos tomusokerista, kaakaosta ja vedestä. levitä se jähtyneille muffinseille. Tee smartie-rakeista hämähäkille silmät ja risti selkään. Jalat saadaan lakritsinauhasta.





Kissakakku

Ainekset 10-12 kpl

 250g voita
250g tummaa suklaata
4 munaa
5dl sokeria
 6dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
3dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä
175g smartie-rakeita tai muita karkkirakeita

koristeeksi:
250g tomusokeria
3rkl vettä
lakritsinauhaa
ja karkkirakeita


Valmistus:
sulata voi ja suklaa miedossa lämmössä tai vesihauteessa kokoajan sekottaen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaamassa varovasti muna ja sokeri vaahtoon. Lisää jauhot , leivinjauhe, pähkinät, ja karkkirakeet (jätä muutama koristeeksi).
Kaada taikina neliskulmaiseen vuokaan joka on voideltu. Paista 180 asteessa noin 30 min tai kunnes kakku on kypsynnyt.

tarjoilu:
Kun kakku on jäähtynny se leikataan kissanpään muotoon terävällä veitsellä. Tomusokerista ja vedestä tehdään paksu kuorrute. Kissanpäät kuorrutetaan kuorrutteella. Karkkirakeista tehdään silmät ja suu, sekä lakritsinauhasta viikset.




Merirosvoarkut

ainekset 8-10 kpl

150g voita
275g sokeria
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen
4 rkl kaakaota
100g tummaa suklaata
3 tl kanelia
300g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl vahvaa kahvia

kiristeeksi/kanneksi:
10-12 neliskulmaista keksiä, 50g sulatettua suklaata (liimaksi), smarties-rakeita/tms. aarteeksi

valmistus:
Voi ja sokeri vaahdotetaan suuressa kulhossa. Munan keltuaisest vatkataan joukkoo yksi kerrallaan, kunnes taikina on kuohkeaa. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita sitten puolet suklaamassasta, kaakao, kaneli jauhot, leivinjauhe ja kahvi keskenään. Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja käännellään varovasti taikinaan. Taikina paistetaan neliskulmaisessa vuuassa 175 astetta ja noin 35 min tai kunnes on kypsää. 

tarjoilu:
Levitä loput sulatetusta suklaasta keksien päälle. Koristele ne smartie-rakeilla merirosvoarkun kannen näköiseksi. Kun kakku on jäähtynnyt, leikkaa kesinkokoisia paloja. Koverra kakkujen sisusta vähän pois ja täytä ne smartie-rakeilla /tms. aarteilla ja pane keksikannet paikoilleen. ja ei kun aarteita etsimään !





Meteoripallot

Ainekset 12-15 kpl

200g voita
250g kauraryynejä
50g kaakaota
160g sokeria
150g esim: smarties-rakeita

Valmistus: Vaivaa voi pehmeäksi. Sekoita muut aineet voin joukkoon tasaiseksi massaksi. Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Koristele ne erivärisillä karkki rakeilla.




Valkosipulisolmut

(16 kpl)
21/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa tai sokeria
1 pss kuivahiivaa
n. 7dl monivilja-sämpyläjauhoja
25g voita

Täyte:
50g voita
6-8 valkosipulin kynttä
1/2 tl oregaanoa

ohje: 
1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (42 astetta) veteen suola, hunaja ja osa jauhoista, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinanalla peittettynä 30-40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle (leivonta alustalle) ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta tanko ja jaa se 16 palaan. Leivo paloista tankoja ja kierrä solmuksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä n. 30 min.
3. Laita uuni lämpeämään 225 astetta.
4. paista solmuja uunin keskiosassa 10-15 min.
5. Valmista paistamisen aikana täyte. Hienonna tai murskaa valkosipulit ja sekoita ne sekä oergaano huoneenlämpöiseen voihin. Halkaise kypsät, jäähtyneet sämpylät sahalaitaisella veitsellä ja levitä sämpylöille täyte.








Myrkyllinen silmämuna hyytelö

Ainekset:
- Vihreää marmelaadia tai hyytelöä (valmista itse marmelaadi ja värjää se vihreällä elintarvikevärillä)
-Sitruunasorbettia (kaupan tai valmista itse) tai munanvalkuainen kovaksi vatkattuna.
- marmelaadi makeisia , mieluiten vihreitä.
-mustaa elintarvikeväriä

Ohje:
1. Tee hyytelö ja kaada tarjoiluastiaan
2. Keitä 1/2dl vedessä marmelaadikarkit mössöksi ja lisää musta elintarvikeväri (jauhoinen elintarvikeväri), laita sen verran että sekoituksesta tulee kuivaa mössöä.
3. Valmista sitruunasorbetti tai valkuaisvaahto.
4. Tee vihreäänhyytelöön lusikalla reikiä ( on tarjoilukulohossajo) ja laita sitruunasorbettia tai valkuaisvaahtoa niihin ja mustalla elintarvikevärillä värjättyä marmellaadimössöä silmiksi.
5. Tarjoile heti .









HÄMÄHÄKIT VERIKASTIKKEESSA




Ainekset;
Ohutta spagettia esim: riisispagettia
Suuri tuoreita herkkusieniä 1-2 per syöjä
Punapippuria
Tomaattia tai tomaattimurskaa tai pyrettä, 
basilikaa, vehnäjauhoja, suolaa, sokeria, mustaa elintarvikeväriä

Ohje: 
1. Keitä spagetti mustalla elintarvikevärillä värjätyssä vedessä kypsäksi.
2. kun spagetit ovat melkein kypsiä lisää sinten lakit sinne.
3. kun sienet ovat saanet värin, ota ne liemestä ja leikkaa jokaiseen 2 pientä aukkoa silmiksi, johon pistät punapippurin silmämunaksi.
4. valmista peruskasti, mutta käytä vehnäjauhoja vain puolet normaalimäärästä, mitä yleensä käytät tehdessäsi kastiketta. Laita tomaatit tai tomaattimurskat tai pyreet sekaan ja mausta suolalla, ripauksella sokeria ja basilikalla.
5.  Tee valmis annos lautaselle tarjoiltavaksi jokaiselle syöjälle. Laita punainen kastike pohjalle  mustat spagetit kastikkeen päälle ja spagettien päälle sinilakit.





MÄDÄT KORVAT


Aineet;
Pita-leipä , osta tai tee itse
Mozarella juustoa
Tomaattiketsuppia

Ohje:
1. Täytä pitaleivät mozarella juustolla ja kuumenna mikrossa niin että juusto on ihan sulaa.
2. Leikkaa puukolla pieni viilto pita-leipään ja purista niin että juusto valuu ulos. (kuvaa kun mätä valuu)
3. pursota kettsuppia reunoille niin, että se näyttää vereltä joka myös tihkuu korvasta.






NOIDAN LÄMMIN VERI JUOMA

Aineet:
Karpalomehua
Omenamehua
Appelsiinimehua
Vaaleaa rommia (jos juoma tehdään lapsille rommi jätetään pois)
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
Sokeria maun mukaan
Vihreitä marmeladi karkkeja

Ohje:
1. Keitä kaikki ainekset padassa, joko noidan omassa kolmijalkaisessa valurautapadassa, mikä on pyhitetty vain ruuan laittoon tai jossain muussa paksupojaisessa kattilassa.
2. kun kiehuu vähennä lämpöä ja anna kiehua noin 15 min hijakseen.
3. Jos haluat voit lausua loitsuja juman käyttö tarkoituksen mukaan.
4. kaada pikareihin ja lorauta viellä tilkka valkoista rommia ja koristele marmeladi karkilla.










NOIDAN SYYLÄISET KÄDET

Aineet 2 henkilölle:
4 kananrintaa
vehnäjauhoja
1 muna
korppujauhoja
20 kivetöntä mustaa oliivia

Ohje:
1. Leikkaa kananrinta 5 osaan, niin että saat sormet muodostumaan.
2. kasta leikatut kädet jauhoihin
3. sen jälkeen kananmunaan joka on rikottu ja vatkattu keltuainen rikki (älä vatkaa liikaa)
4. sen jälkeen korppujauhoissa kääntely.
5. Laita pannuun, grilliin, parillaan ja levitä sormet erilleen ja paista kummaltakin puoleltan. 5 min
6. leikkaa mustat oliivit pituussuunnassa puoliski ja asettele kynsiksi.
7. Tee valmis kattaus lautaselle.



hyvää halloweeniä/ juhla hetkiä : Valkoinen Noita















Noitamainen Hernekeitto

500g kuivattuja herneitä
2l vettä
1-2 sipulia
500g kanan lihaa paloteltuna /tai kalaa
2tl suola
1tl meiramia

-Liota kuivattuja herneitä 1 vrk
- Keitä herneitä 1-2 h  ja lisää sipulit, kanat tai kalat
jatka keittämistä niin kauan kuin kana tai kala on kypsää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti